
WA:ŻYWO: PASTA
Z CZERWONEGO BURAKA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI
Przepyszna pasta warzywna stworzona z najwyższej jakości składników, pochodzących od polskich producentów. Delikatne połączenie smaków czerwonego buraka ze słodkością suszonej śliwki nada charakter każdej potrawie i wzbogaci smakiem kanapkę i przekąskę.
SKŁADNIKI: Burak czerwony 32%, fasola czerwona gotowana, olej rzepakowy, seler, pestki słonecznika, woda, żurawina suszona, śliwka suszona 1,8%, sól, cebula suszona, papryka słodka, pieprz czarny, papryka ostra.
ALERGENY: Ze względu na miejsce pakowania może zawierać : gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), soję i zboże zawierające gluten.
PASTA WA:ŻYWO JEST PRODUKTEM NATURALNYM: NIE ZAWIERA KONSERWANTÓW, WZMACNIACZY SMAKÓW, GMO, SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I AROMATÓW,
Przechowuj w miejscu zacienionym i chłodnym. Po otwarciu przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 48h.
PRODUKTY, Z KTÓRYMI PASTA KOMPONUJE SIĘ IDEALNIE:
Buraki maja w sobie drogocenne właściwości odżywcze a także lecznicze. Są skarbnicą minerałów takich jak: żelazo, magnez, fosfor, potas; ponadto buraki to prawdziwa bomba witaminowa, są bogate w błonnik i przeciwutleniacze. Wspomagają układ krwionośny i wspomagają leczenie niedokrwistości dzięki zawartości kobaltu. Dodatkowo obniżają ciśnienie krwi a dzięki zawartości przeciwutleniaczy mają również działanie antynowotworowe. Czerwony burak wpływa korzystnie również na poprawę nastroju i dodaje energii, redukuje oznaki starzenia się i wzmacnia odporność organizmu w szczególności na choroby wirusowe. Śliwki natomiast mają wiele dobroczynnych właściwości. Bardzo korzystnie wpływają na trawienie i poprawiają apetyt, są też dobrym środkiem w walce z zaparciami. Zawierają dużo witaminy A, która jest niezbędna do właściwego metabolizmu białka oraz zwiększa odporność organizmu. Ich zbawienny wpływ na układ pokarmowy wiąże się z dużą zawartością błonnika, który zapobiega wchłanianiu cholesterolu.
Drogocenne składniki, w które bogate są suszone śliwki:
-
witamina B1,
-
Witamina C,
-
Tiamina,
-
Ryboflawina,
-
Niacyna,
-
Witamina B6,
-
Kwas foliowy,
-
Witamina A,
-
Witamina E,
-
Witamina K ,
Dodatkowo suszona śliwka:
-
to bogactwo żelaza i fosforu,
-
ze względu na wysoką zawartość żelaza jest zalecana wegetarianom,
-
zapobiega cukrzycy i otyłości,
-
obniża poziom cholesterolu,
-
redukuje ryzyko osteoporozy
Pasta z czerwonego buraka z suszoną śliwką jest pozbawiona sztucznych dodatków doskonale uzupełni dietę w cenne wartości odżywcze. 100% naturalnych składników, brak środków konserwujących i wzmacniaczy smaku oraz duża zawartość błonnika sprawia, że produkty WA:ŻYWO to zdrowe i wartościowe uzupełnienie diety – również dla wegetarian. Nasza pasta jest idealnym składnikiem wytrawnych kanapek i przekąsek. Posmaruj nią pieczywo i dodaj swój ulubiony mix sałat - nie ma lepszego śniadania!