Sezonowe ciasto śliwkowe z Pyłkiem Kwiatowym Zdrowe Pola
Jesień popołudnia spędzane z kubkiem gorącej herbaty wymagają odpowiedniej słodkiej przekąski! Proponujemy Wam pyszne ciasto ze śliwkami. Lekko korzenny smak i słodycz śliwek to słodyczowy must have tego sezonu!

Składniki:
5 śliwek
1 jabłko
2 marchewki
Garść żurawiny
2 łyżki syropu z agawy
2 łyżeczki cynamonu gotowe ciasto drożdżowe
4 łyżeczki Pyłku Kwiatowego Zdrowe Pola
Kruszonka:
1 ¼ szklanki płatków owsianych
1/3 szklanki pestek dyni
1/3 szklanki orzechów włoskich
1/3 szklanki cukry trzcinowego bądź kokosowego
1/3 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki Buraka Suszonego Zdrowe Pola
Przygotowanie:
Wyłóż formę gotowym ciastem drożdżowym. Marchew zetrzyj na tarce (małe oczka) i wymieszaj z 2 łyżeczkami cynamonu. Gotową masę wyłóż na spód ciasta. Owoce pokrój na ćwiarki i ułóż na cieście. Polej równomiernie syropem z agawy i posyp Pyłkiem Kwiatowym Zdrowe Pola. Włóż do nagrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni. Piecz ok 12 minut, tak aby zarówno ciasto, jak i owoce lekko się zarumieniły. Składniki na kruszonkę (oprócz oleju kokosowego) zblenduj w wysokim pojemniku na miał. Następnie dodaj olej kokosowy i dokładnie wymieszaj. Gotową masę nałóż na ciasto i lekko przypieczone owoce. Piecz razem 15 minut w tej samej temperaturze.